De eerste editie van Capital Cars & Classics in Amsterdam zeer succesvol afgesloten

logo-cc-c3

De eerste editie van Capital Cars & Classics in Amsterdam vond plaats afgelopen weekend op zaterdag 23 en zondag 24 april. Het evenement werd voorafgegaan door een exclusieve previewavond waarbij Ron Blaauw zorgde voor de culinaire invulling. Ongeveer 70 gasten werden die vrijdagavond ontvangen. De eerste reacties van dit gezelschap van standhouders, autoverzamelaars en zakenmensen waren zeer lovend en schepte hoge verwachtingen voor de publieksdagen.

De organisatie streefde een hoog ambitieniveau na in alle opzichten en lijkt daarin geslaagd te zijn. De combinatie van klassieke auto’s, moderne supercars en hoogwaardige lifestyle aanbieders in de Kromhouthal, een voormalige scheepsmotorenfabriek, was een smaakvol gekozen schot in de roos. Ook de oldtimer en supercar parking aan de voorzijde van het gebouw bracht bezoekers gelijk in de juiste stemming. Daarnaast overtrof het aanbod op de beursvloer de verwachtingen van menig bezoeker. Veelgehoord was de goede en ontspannen sfeer onder de standhouders en bezoekers. Het aanbod van kwalitatief hoogwaardige catering maakte de beleving compleet.

Eén van de doelstellingen van de organisatie was het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, er was dan ook een relatief groot aandeel koperspubliek aanwezig. Gezien het aantal deals wat ter plaatse is gesloten lijkt de organisatie ook in deze ambitie geslaagd. Zo ruilde o.a. een Bentley 4.5 Blower (vraagprijs € 1.4 miljoen), Lancia Delta HF Integrale, Alfa Romeo SZ, Porsche 964 3.6 Turbo, Maserati Quattroporte en diverse Ferrari’s van eigenaar. De La Ferrari was een ware publiekstrekker maar mocht ondanks een zeer royaal bod niet op een nieuwe eigenaar rekenen. Ook mochten veel standhouders op vervolgafspraken rekenen.

Qua bezoekersaantallen is de organisatie uitermate tevreden voor een eerste editie. Over het gehele weekend zijn er plusminus 2.500 bezoekers geteld, dat aantal staat gezien het vloeroppervlak uitstekend in verhouding tot de gevestigde evenementen op dit gebied. 

Werkelijk hartverwarmend waren de reacties van standhouders en bezoekers waardoor we mogen concluderen dat Nederland in Amsterdam een schitterend evenement rijker is en er ruim voldoende basis is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De komende tijd zal de organisatie dan ook besteden om de verbeterpunten door te spreken met de standhouders zodat Capital Cars & Classics in 2017 nog steviger op de kaart komt te staan.

IMG_48321

Sarah MoormanDe eerste editie van Capital Cars & Classics in Amsterdam zeer succesvol afgesloten