Dit is de Kromhouthal

De Kromhouthal is onderdeel van bedrijventerrein De Overkant, dat in totaal meer dan 35.000 m² beslaat. Circa 10.000 m² daarvan is te gebruiken voor evenementen, verdeeld over de Kromhouthal (ruim 3.500 m²), de overige gebouwen – van onder andere Dansmakers Amsterdam en Restaurant STORK – en het buitenterrein (samen 7.000 m²).

Vroeger draaiden hier de fabrieksmotoren van STORK en Kromhout op volle toeren en waren de fabrieksarbeiders de baas. Deze rauwe uitstraling van de Kromhouthal is behouden gebleven. De hijskranen, de nog staande stalen constructies, het 15 meter hoge plafond en een oppervlakte van ruim 3.500 m² geven een unieke ‘look en feel’ aan de hal en uw evenement. De voorzijde van de hal ligt direct aan de IJ-oever en biedt uw gasten een prachtig panoramisch uitzicht over het water en over het centrum van Amsterdam.

Door de aanpasbare grootte en flexibiliteit van de ruimte is het geschikt voor zowel corporate, commerciële en culturele evenementen. De locatie wordt leeg opgeleverd zodat u de mogelijkheid hebt om naar eigen wens invulling te geven aan de uitstraling van uw evenement. Daarnaast is het mogelijk om het buitenterrein bij uw evenement te betrekken. Alles is mogelijk in de Kromhouthal!

Voorzieningen
– Elektra: 8 x 125A, 11 x 63A, 11 x 32A, 25 x 16A en 4 x 230V verdeeld over de hal
– Wateraansluiting
– Verwarming: Energiezuinig met luchtverversing
– Toiletten: 18 toiletten, 7 urinoirs en 1 mindervalidentoilet (verdeeld over 2 toiletgroepen)
– Kleedkamers: Twee kleedkamers voorzien van een toilet en douche
– WI-FI: Glasvezelnetwerk van 100 mb en meerdere gratis WI-FI netwerken beschikbaar

Installaties
– Verlichting: Standaard werkverlichting aanwezig
– Hijskranen: 7 werkende hijskranen op twee niveaus die over de gehele lengte bewogen kunnen worden
– Verduistering: Het dak aan de IJ-zijde van de evenementenhal kan tot de helft verduisterd worden d.m.v. elektrische blinds. Daarnaast kan ook het dak aan de Noordzijde handmatig verduisterd worden d.m.v. een dakverduisteringssysteem.

Laden en lossen
Er zijn twee roldeuren aanwezig in de Kromhouthal, één aan de voorzijde en één aan de zijkant van de hal. Dit biedt de mogelijkheid om met vrachtwagens/ auto’s naar binnen te rijden.

Rolstoeltoegankelijk
De Kromhouthal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een lift aanwezig om de break-out rooms op de eerste verdieping te bereiken.

Parkeren
Op het terrein zijn 60 standaard parkeerplaatsen beschikbaar. Daarnaast zijn er circa 200 openbare parkeerplaatsen en kunt u in de omgeving ook gratis parkeren. Ook bestaat de mogelijkheid om een extra parkeerveld te huren op aanvraag. Dit parkeerveld bevindt zich 500 m van de Kromhouthal.

brandnavKromhouthal