Mercedes-Benz A-Klasse

De Kromhouthal mocht één van de meest spectaculaire events in haar toch al rijke geschiedenis organiseren: de wereldpremière van de nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse. Een event waarbij niets aan het toeval werd overgelaten en De Kromhouthal kon schitteren in al haar rauwe, industriële pracht.

BEZOEK DE KROMHOUTHAL // AUTO [AFSLAG S116] // OPENBAARVERVOER  rode driehoek

Over de Mercedes-Benz A-Klasse productlancering

Mercedes-Benz-logo-

De keuze voor De Kromhouthal is te danken aan een mix van factoren, zo blijkt als we om de reden voor deze keuze vragen aan Norbert Gaffron, senior project manager bij Oliver Schrott Kommunikation – het bureau dat de communicatie en pr voert voor Daimler AG. “Bij het bedenken van het concept bleek al snel dat Amsterdam de plaats was voor de lancering van de nieuwe Mercedes Benz A-Klasse. De stad is een perfecte match voor deze auto, door de bijzondere ‘urban’ uitstraling en internationale flair, de drive voor kunst en design en als bekende hub voor startups.”

450 journalisten die van over de hele wereld komen voor dé auto-onthulling van het jaar. Het is het droom-event van menig evenementenorganisator en -locatie. Vincent de Ridder van De Kromhouthal is dan ook nog steeds een apetrots dat dit event plaatsvond in zijn locatie. “Normaal vinden dit soort presentaties plaats in de grote wereldsteden, zoals Shanghai. Het is heel bijzonder dat Daimler AG dit keer heeft gekozen voor Amsterdam. En dat zo’n topmerk, dat zoveel waarde hecht aan kwaliteit en de beleving van het product kiest voor onze locatie, daar zijn we natuurlijk enorm trots op!”

Voor het programma zocht Norbert Gaffron een locatie die de ruimte biedt om een groot event neer te zetten, op een echt Amsterdamse locatie die goed te bereiken was. “Bij onze zoektocht naar geschikte locaties kwam De Kromhouthal al snel naar voren als onze favoriete hoofdlocatie. De Kromhouthal heeft de ideale ligging, een industriële look die erg goed bewaard is gebleven, maar biedt toch een moderne touch en een flexibele lay-out. Bovendien verliep het contact en vervolgens de samenwerking met het team van De Kromhouthal erg vlot; ze zijn professioneel en tegelijkertijd was het altijd ook nog eens heel leuk om met ze te werken.”

In het kort

  • 450 Journalisten van over de hele wereld aanwezig voor de presentatie.
  • Spectaculair en tot in de puntjes verzorgd event.
  • De Kromhouthal als perfect passend decor voor één van de meest luxe automodellen ter wereld.

Evenementenruimtes - binnenplein en haven

Mercedes A-Klasse experience
Dat de samenwerking goed loopt, is natuurlijk wel handig bij een event van deze omvang. In acht dagen, waarin 24 uur per dag werd doorgewerkt, zag het team van De Kromhouthal de robuuste industriële hal veranderen in een volledige Mercedes-Benz A-Klasse ‘Experience’.

De bezoekers van het event werden ontvangen in de A’DAM Toren, iets verderop aan het IJ. Vanuit de luxe omgeving van die toren vertrokken ze in een boot, om aan te leggen aan de achterkant van De Kromhouthal. “Dat gaf een heel mooi contrast”, vertelt Vincent de Ridder. “De Kromhouthal is van de buitenkant natuurlijk toch een oude fabriek op een industrieterrein. Stel je voor dat je daar uitstapt voor de presentatie van één van de meest luxe nieuwe automodellen ter wereld!”

Binnen was imposante hal van de voormalige scheepsmotorenfabriek onherkenbaar. In de hal waren verschillende showrooms opgebouwd, waarin telkens één innovatie of feature van de nieuwe A-Klasse werd uitgelicht. Zo stond in de ene showroom een expert die alles kon vertellen over de nieuwste technologie en in de volgende ruimte leerde je dan weer alles over de motor. Na de laatste showroom kwam iedereen terecht in de plenaire ruimte – die helemaal was ingericht met tulpenvelden, ronddraaiende podia en garages waaruit de auto’s bij de onthulling kwamen opgereden.

Hoofdpagina 1_1

Spectaculair en toch intiem
Vincent de Ridder: “Ik ben nog altijd erg onder de indruk van de kwaliteit die hier werd geleverd. Het event duurde uiteindelijk zes uur, maar dat was niet te zien aan het afwerkingsniveau. Alles was state-of-the-art. Het was natuurlijk een geweldige show, heel spectaculair, maar het knappe vond ik daarnaast dat ze het ook heel intiem en informeel hebben weten te maken. De bezoekers zaten bovenop de presentatie.”

Ook Norbert Gaffron van Oliver Schrott Kommunikation kijkt terug op een zeer geslaagde productlancering. “Als we terugkijken naar de media resultaten kunnen we veilig zeggen dat de lancering een succes was. Het concept voor deze nieuwe en waanzinnige auto – inclusief de communicatie, de presentaties, locatie, het ontwerp, de logistiek, organisatie en alle mensen die erbij betrokken waren – het is allemaal vlekkeloos verlopen.”

Mercedes-Benz-evenement kromhouthal amsterdam foto

meer informatie of een offerte aanvragen?

  • 1
  • 2
  • 3
map