• Aandacht voor klimaatverandering vanuit Studio Kromhout

  Klimaatverandering is steeds beter merkbaar, ook in Nederland. Het wordt droger en heter, maar er zijn ook steeds meer overstromingen en flinke stormen. De temperatuur op aarde stijgt. Dit komt door de toename van broeikasgassen in de lucht. Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Tijd voor actie!

  Direct een offerte aanvragen
  Wij onderzoeken de mogelijkheden

Over Studio Kromhout

In oktober 2018 is aangekondigd dat de Climate Adaptation Summit (CAS) op 22 oktober 2020 in De Kromhouthal in Amsterdam zou plaatsvinden. Regeringsleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders zouden elkaar daar ontmoeten om samen een wereldwijde agenda voor klimaatadaptatie op te stellen. Vanwege de Covid-19 pandemie werd besloten de CAS naar januari 2021 te verplaatsen en als virtueel event te organiseren.

Op de achtergrond van de pandemie gaat klimaatverandering door. Om aandacht voor de urgentie van klimaatverandering te blijven vragen, is daarom in aanloop naar de internationale top over klimaatadaptatie besloten om op de oorspronkelijke datum van de CAS een serie webinars over Nederlandse klimaatadaptatieprojecten te organiseren. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, City Deal Klimaatadaptatie, Dutch Green Building Council, Ecoshape, Gemeente Amsterdam, Jonge Klimaatbeweging & Klimaat Energie Koepel, de Nederlandse UNESCO Commissie, Partners for Resilience, Van Oord en Wageningen Universiteit verzorgden daarom samen op 22 oktober de serie webinars ‘Op weg naar CAS’ vanuit de Kromhout.

Voor PINO en Obsession, verantwoordelijk voor de organisatie van dit online event, en Smile Licht & Geluid voor het faciliteren van de technische benodigdheden was dit online event een grote uitdaging. Simone Hoeberichts van Obsession zegt hierover: “Voor negen verschillende partners, twaalf programma’s vanuit vier verschillende studio’s uitzenden was een flinke klus. Door de studio’s zo veelzijdig mogelijk in te richten konden we alle programma’s draaien zonder enige concessie te hoeven doen in de wensen.” Zo kozen sommige partners ervoor om een groot deel van hun sprekers digitaal te laten deelnemen, waar anderen er juist voor kozen om de sprekers fysiek aanwezig te laten zijn. Dit alles conform de geldende Covid-19 maatregelen.

Roald Lapperre, Directeur-Generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: “Vanuit het ministerie kijken we terug op een succesvolle reeks webinars met meer dan 3400 registraties. Een prachtig resultaat. Gezamenlijk hebben wij het belang en de urgentie van klimaatadaptatie en Nature-Based Solutions in het binnen- en buitenland uitgedragen. Dit is een boodschap die niet onopgemerkt zal blijven.”

Direct een offerte aanvragen

Direct weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw event in De Kromhouthal? De Kromhouthal biedt:

 • Uitstekende bereikbaarheid per auto, boot of OV
 • Eigen parkeerplaatsen voor de deur
 • Gelegen aan het IJ, met riant terras
 • Middenin het creatieve en bruisende Amsterdam Noord
 • Indrukwekkende industriële locatie
 • Bevlogen team met ruim tien jaar ervaring

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Onze eventspecialist neemt contact met je op

Neem direct contact op met onze evenement specialist