Mercedes-Benz A-Class

The Kromhouthal recently hosted one of the most spectacular events in its already impressive history as an event venue: the product presentation of the new Mercedes-Benz A-Class. An event for which nothing was left to chance and the Kromhouthal could really shine in all her raw, industrial glory.

BEZOEK DE KROMHOUTHAL // AUTO [AFSLAG S116] // OPENBAARVERVOER  rode driehoek

About the Mercedes-Benz A-Class product presentation

Mercedes-Benz-logo-

Would you like to know why Daimler A.G. chose The Kromhouthal as their location for the world premiere? Download the case below.

Download the Mercedes-Benz case

Are you looking for an industrial event location with unlimited possibilities, download the case below.

Evenementenruimtes - binnenplein en haven

Mercedes A-Klasse experience
Dat de samenwerking goed loopt, is natuurlijk wel handig bij een event van deze omvang. In acht dagen, waarin 24 uur per dag werd doorgewerkt, zag het team van De Kromhouthal de robuuste industriële hal veranderen in een volledige Mercedes-Benz A-Klasse ‘Experience’.

De bezoekers van het event werden ontvangen in de A’DAM Toren, iets verderop aan het IJ. Vanuit de luxe omgeving van die toren vertrokken ze in een boot, om aan te leggen aan de achterkant van De Kromhouthal. “Dat gaf een heel mooi contrast”, vertelt Vincent de Ridder. “De Kromhouthal is van de buitenkant natuurlijk toch een oude fabriek op een industrieterrein. Stel je voor dat je daar uitstapt voor de presentatie van één van de meest luxe nieuwe automodellen ter wereld!”

Binnen was imposante hal van de voormalige scheepsmotorenfabriek onherkenbaar. In de hal waren verschillende showrooms opgebouwd, waarin telkens één innovatie of feature van de nieuwe A-Klasse werd uitgelicht. Zo stond in de ene showroom een expert die alles kon vertellen over de nieuwste technologie en in de volgende ruimte leerde je dan weer alles over de motor. Na de laatste showroom kwam iedereen terecht in de plenaire ruimte – die helemaal was ingericht met tulpenvelden, ronddraaiende podia en garages waaruit de auto’s bij de onthulling kwamen opgereden.

Hoofdpagina 1_1

Spectaculair en toch intiem
Vincent de Ridder: “Ik ben nog altijd erg onder de indruk van de kwaliteit die hier werd geleverd. Het event duurde uiteindelijk zes uur, maar dat was niet te zien aan het afwerkingsniveau. Alles was state-of-the-art. Het was natuurlijk een geweldige show, heel spectaculair, maar het knappe vond ik daarnaast dat ze het ook heel intiem en informeel hebben weten te maken. De bezoekers zaten bovenop de presentatie.”

Ook Norbert Gaffron van Oliver Schrott Kommunikation kijkt terug op een zeer geslaagde productlancering. “Als we terugkijken naar de media resultaten kunnen we veilig zeggen dat de lancering een succes was. Het concept voor deze nieuwe en waanzinnige auto – inclusief de communicatie, de presentaties, locatie, het ontwerp, de logistiek, organisatie en alle mensen die erbij betrokken waren – het is allemaal vlekkeloos verlopen.”

Mercedes-Benz-evenement kromhouthal amsterdam foto

meer informatie of een offerte aanvragen?

  • 1
  • 2
  • 3
map