Festival organiseren met plan van aanpak

Bij het organiseren van een festival is de organisatie noodzakelijk. Belangrijk onderdeel daarbij is een festival organiseren plan van aanpak. Een festival organiseren is namelijk niet gemakkelijk. Liever niet zelf aan de slag met zo’n organisatie? De Kromhouthal heeft een betrokken evenemententeam en assisteert actief in opzet en uitvoering van wensen en ideeën.

BEZOEK DE KROMHOUTHAL // AUTO [AFSLAG S116] // OPENBAARVERVOER  rode driehoek

Festival organiseren met een draaiboek

Om een festival te organiseren, is een draaiboek nodig. In een goed draaiboek om een festival te organiseren, staat het volledige plan van aanpak. Tot in detail staat omschreven welke taken van welke personen worden verwacht, de activiteiten die plaats gaan vinden, de betrokken personen, de catering, enzovoort. Ook bevat het draaiboek relevante namen en adressen van contactpersonen. Het organiseren van een festival gebeurt altijd aan de hand van een draaiboek, omdat de organisatie uitmuntend moet zijn: zaken als entreekaarten, artiesten, hapjes en drankjes, voldoende parkeergelegenheid moeten allemaal gegarandeerd zijn. Bovendien moeten noodzakelijke uitgaven passen binnen de begroting van het festival.

Een festival organiseren: waar moet je aan denken?

Om een mooie locatie voor een festival te kiezen, zijn een aantal elementen van belang, zoals de ligging, mogelijkheden op locatie, de veiligheid van de bezoekers en de sfeer die het festival moet uitstralen. Bovendien zijn catering, de entertainment en techniek ook doorslaggevend voor een succesvol festival. Er komt zoveel kijken bij het organiseren van grote evenementen dat de ervaring van een ervaren team nodig is. De Kromhouthal beschikt over kennis, ervaring, contacten en creativiteit om grootse festivals te organiseren.

Een festival organiseren in De Kromhouthal

Voor een bruisend festival in de regio Amsterdam heeft De Kromhouthal te bieden wat nodig is voor een spectaculair festival. Er is parkeergelegenheid voor vijfhonderd tot vijftienhonderd gasten, de locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en de industriële locatie ligt direct aan het IJ, aan het water en voorzien van een zonnig terras. Men kan zelfs naar De Kromhouthal komen met eigen boot. De Kromhouthal is gespecialiseerd in allerlei evenementen, feesten en festivals. Neem een kijkje op deze formidabele locatie om een festival te organiseren!

Group 252

150 – 1300 personen

Group 253

5000 m2

Group 256

Rolstoeltoegankelijk

Group 258

Verlichting- en
Verduistering-
mogelijkheden

Group 260

WiFi / Glasvezel

meer informatie of een offerte aanvragen?

  • 1
  • 2
  • 3
map