Affordable Art Fair

De Affordable Art Fair is een bedrijf dat over de hele wereld kunstbeurzen organiseert, met als doel: kunst toegankelijk maken voor elke portemonnee. De beurs wordt al 12 jaar in Nederland georganiseerd en sinds 2013 is De Kromhouthal de locatie voor Amsterdam.

BEZOEK DE KROMHOUTHAL // AUTO [AFSLAG S116] // OPENBAARVERVOER  rode driehoek

Over de Affordable Art Fair Amsterdam

De editie van 2017 was weer een groot succes: Een kleine 14.000 bezoekers kochten voor in totaal 1.7 miljoen aan kunst. Daarom heeft de Affordable Art Fair niet alleen weer in 2018 gekozen voor De Kromhouthal, maar ook weer een meerjarencontract afgesloten.

In het kort

  • Kunstbeurs waar kunst verhandeld wordt voor gangbare prijzen.
  • Kunst toegankelijk maken voor iedereen.
  • Een jaarlijks terugkerende beurs, met verschillende edities over de hele wereld.

Kris Clark, Fair Director van de Affordable Art Fair Amsterdam over de keuze voor De Kromhouthal:

“Wij verhuisden vijf jaar geleden naar de Kromhouthal vanwege de ongekende mogelijkheden wat betreft logistiek en infrastructuur. Omdat onze beurs een week duurt, ‘verbouwen’ we heel De Kromhouthal tot een grote tentoonstellingsruimte met duizenden kunstwerken. Omdat al de stands en kunstwerken in- en uitgeladen moeten worden, is het logistiek gezien een intensieve onderneming. Maar alle vrachtwagens kunnen hier zo voor de deur laden en lossen, we kunnen overal parkeren en alles is perfect geregeld. Dat geeft ons de ruimte om te focussen op wat telt: een beurs organiseren waar we kunst voor gangbare prijzen delen met iedereen.”

case-beurs-AAF-button-foto-e1548681650837-2

Totale kunstervaring
De hele Kromhouthal wordt omgebouwd om alle deelnemers en kunstwerken te huisvesten. De stands worden verhuurd aan galeries die kunstwerken brengen van verschillende stromingen en werelddelen. Zo krijgen bezoekers de kans een mooi kunstwerk te kopen om thuis aan de muur te hangen.

De Kromhouthal is ingericht als een totale kunstervaring. Er is weinig tot geen decoratie nodig, omdat juist de nadruk moet liggen op de kunstwerken zelf. Bovendien biedt het rauwe en industriële karakter van De Kromhouthal al een spannend en passend decor voor de beurs. Dat zijn precies de soort locaties waar de Affordable Art Fair wereldwijd naar zoekt voor hun beurzen.

De Affordable Art Fair 2017 was een geslaagde week waarin een kleine 14.000 bezoekers voor 1.7 miljoen aan kunst kochten – en vele mensen hun huis verrijkten met een fraai kunstwerk.

case-beurs-AAF-foto-onderaan-e1548681659567

 

meer informatie of een offerte aanvragen?

  • 1
  • 2
  • 3
map